Nega kose

Neka vaša kosa izgleda kao ona iz magazina o lepoti i modi. To danas nije toliko nedostižno. U Beauty Salonu Paris Elite 1 tim iskusnih frizera učiniće da vaša kosa izgleda kao sa naslovne strane. Otkrićemo vam nekoliko tajni po kojima se Beauty Salon Paris Elite 1 izdvaja od ostalih salona za negu kose.

Mi u salonu BSP Elite 1 akcenat stavljamo na pravilnu negu kose a ona podrazumeva mnogo toga, počev od načina pranja, preko dodatne nege i ulepšavanja pa sve do redovnog šišanja.

BSP Elite 1 se strogo pridržava pravilnog pranja kose.

Prvi i obavezan korak-šampon

Pranje kose je obavezno i spada u postupke redovne higijene. Šamponi su namenjeni pranju i čišćenju kose i kože glave. Šampon se nanosi na mokru kosu i utrljava u teme. Deluje tako što otvara kutikulu dlake, kako bi odstranio suvišne masnoće i nagomilane prljavštine.

Najvažnije je izabrati adekvatan šampon

Šampon koji najviše peni ili najlepše miriše često nije najbolje rešenje. Frizeri u BSP Elite 1 će najpre utvrditi karakteristike vaše kose i kože glave a potom primeniti adekvatan šampon.

Maska

Maska hrani i obnavlja kosu. Maske ili pakovanja za kosu se nanose uvek na čistu, prethodno opranu kosu. Njihova glavna svrha je da hrane, neguju i hidriraju kosu. Da bi hranjivi sastojci prodrli u samu strukturu vlasi potrebno je prvo koristiti šampon. Pravlina nega kose podrazumeva nanošenje odgovarajuće maske na celu dužinu vlasi izbegavajući samo teme glave. Maske se mogu primenjivati prilikom svakog pranja ili po potrebi. Najvažnije je izabrati pravo pakovanje za kosu i pridržavati se uputstva sa ambalaže.

Balzam- završni korak pri svakom pranju

Kada je kosa nahranjena dolazi balzam odnosno regenerator. Njegova glavna uloga je da zatvori kutikulu dlake kako bi kosa duže zadržala sve proteine i kako bi smo olakšali češljanje. Osim toga balzami za kosu dodatno ojačavaju i štite vlasi od spoljašnjih uticaja. Nanose se na vlažnu kosu nakon ispiranja šampona (i maske) i to na krajeve. Potrebno je ostaviti proizvod nekoliko minuta da deluje a potom temeljno isprati. Ukoliko preskačete ovaj korak, nakon nekog vremena vaša kosa će postati suva i beživotna a krajevi ispucali i vidno oštećeni.

Dakle više nije tajna čemu služe i kako deluju osnovni preparati za negu kose.

Šampon i balzam su kreirani tako da funkcionišu kao odvojeni proizvodi i samo tako daju najbolje rezultate.

BSP Elite 1 se pridržava saveta stručnjaka i uvek koristi proizvode iz iste kolekcije, jer na taj način dobijamo maksimalan učinak. Mešanjem preparata različitih brendova mogu se dobiti manje delotvorni rezultati !

Samo redovnom i pravilnom negom i održavanjem vaša kosa će biti sjajna i zdrava.

Nakon šamponiranja izuzetno je vašno temeljno isprati kosu. Ostaci šampona i balzama mogu da prouzrokuju dodatno zamašćenje kose i efekat slepljene frizure.

U salonu BSP Elite 1 se koriste kvalitetni proizvodi najpoznatijih brendova i primenjuju se u zavisnosti od tipa kose.

Sledeći korak jeste feniranje kose. Da bi pštećenja prouzrokovana dodatnim zagrevanjem svela na minimum a postupak sušenja i oblikovanja kose ubrzao, neophodno je imati dobar i kvalitetan fen. Osim toga, postoje i posebni preparati koji su namenjeni da zaštite kosu od pregrevanja i koji se nanose na kosu nakon pranja a pre feniranja. BSP Elite 1 koristi proizvode za stilizovanje kose vrhunskih svetskih proizvođača. Profesionalni fenovi koje koristimo u BSP Elite 1 imaju veliku snagu, brzo suše kosu i napravljeni su tako da što manje oštećuju dlaku.

Dodatna nega kose

Redovno pranje i šišanje obezbediće kosi osnovnu negu i sjaj, međutim, u koliko je kosa izuzetno oštećena biće joj potrebna dodatna nega, koja će dobro doći i zdravoj kosi. To podrazumeva korišćenje dopunskih proizvoda za negu poput ampula i Leave-in tretmane ili šampona, maski i balzami koji u sebi sadrže neophodne sastojke. U BSP Elite 1 možete izabrati tretman koji najviše odgovara vašoj kosi da bi ona zablistala punim sjajem.

U ponudi su:

  • OLAPLEX

  • MOROCCAN OIL

  • JOICO

  • REVLON PROFESSIONAL

  • WELLA PROFESSIONAL

  • SCHWARZKOPF BCREPAIR

  • LOREAL PROFESSIONAL

  • SEMI DILINO CARE TREATMENT ALFAPARF

i mnogi drugi.

Kolorizacija kose

Farbanje kose primenjuju i žene i muškarci koji žele da promene prirodnu boju svoje kose ili da prikriju sede. Kozmetička industrija je toliko napredovala da današnje farbe, ukoliko se pravilno koriste, nemaju štetan uticaj na kosu.

Ukoliko želite da promenite ili da osvežite boju kose BSP Elite 1  pruža vam široku paletu profesionalnih farbi za kosu vodećih brendova.

Od svakog brenda uzeli smo liniju koja daje najbolje rezultate u dobijanju željene boje i održavanju postojanosti iste.

Šišanje kose

Kako bi kosa bila zdrava neophodno ju je redovno skraćivati. Čak i ako želite da je pustite da poraste šišanje na svaka tri meseca je obavezno. Cilj nije imati samo dugu, već pre svega zdravu i lepu kosu.

Zašto je važno da šišanje radi profesionalac ?

Frizeri koriste profesionalni alat i pribor, oni poznaju sve tehnike, imaju iskustva i mogu da vam pomognu prilikom odabira najbolje frizure za vaš oblik lica. Profesionalan frizer će vam uvek dati savet kako da negujete kosu i šta je najbolje za vaš tip kose.

Ukoliko niste sigurni kako da izaberete prave proizvode za vašu kosu konsultujte se sa našim frizerima, isprobajte više brendova kako biste pronašli onaj koji vama najviše odgovara.

Spoj kvaliteta proizvoda i usluga učiniće vašu kosu modernom i negovanom. Uz standardne frizerske usluge šišanja, feniranja, bojenja kose, pramenova, masaže naši profesionalni frizeri pružiće vam dubinske tretmane kose i kože glave, brazilski keratin, ombre i nadogradnju kose.

Posetite nas i neka vaša kosa zablista !