Masaža

Masaža je značajna za naše fizičko, emocionalno i duhovno zdravlje, a blagotvorno utiče na osobe svih životnih doba. Bez obzira na tip masaže njeno dejstvo je višestruko. Masaže se izvode u kombinaciji sa odgovarajućim ambijentom i pomoćnim sredstvima kao što su vulkansko kamenje, prijatna muzika i sveće, koji se upotpunjuju toplim eteričnim uljima i opuštajućim mirisima. Pozitivno dejstvo masaže: poboljšava i ubrzava krvotok i limfotok, poboljšava elastičnost i regeneraciju kože, opušta mišiće, usporava i produbljuje disanje, podstiče probavu, ubrzava metabolizam, pospešuje izbacivanje štetnih materija iz organizma, smanjuje bol i napetost, deluje na unutrašnje organe.

VRSTE MASAŽE

Relax masaža predstavlja izuzetno prijatnu vrstu masaže koja ima blagotvorno dejstvo za ljudski organizam. Izvodi se blagim i sporim raznovrsnim masažnim pokretima u prijatnom ambijentu uz opustajuće arome eteričnih ulja za što veći stepen relaksacije. Specifičnost ove vrste masaže su spori, dugi i široki pokreti umerenog intenziteta koji čine ovu masažu jako prijatnom. Trajanje masaže može da bude 30, 60 ili 90 minuta.

Terapeutska masaža je specifična masaža koja se primenjuje u cilju uklanjanja bola i napetosti mišića u određenom delu tela. To je spoj više manuelnih tehnika koje se primenjuju u zavisnosti od problema koje treba ublažiti ili otkloniti, zbog čega se terapeutski ciljevi definišu zajedno između terapeuta I klijenta.    Umerenog je intenziteta, sa nešto jačim pritiskom od relaks masaže.  Nakon opuštanja muskulature, fokus je na problematičnoj regiji,uglavnom se radi o bolu u ramenima,vratu i leđima. Preporučuje se svima koji osećaju bol ili napetost u određenom segmentu,kao i osobama sa povredama mekih tkiva, reumatološkim oboljenjima zglobova,deformacije kičmenog stuba,prelomima,problemima sa cirkulacijom ili metabolizmom.

Trajanje masaže može da bude 40 ili 60 minuta.

Sportska masaža je tip masaže koja se preporučuje kako profesionalnim sportistima tako i rekreativcima kojima je telo izloženo većim naporima. Cilj sportske masaže je da se što brže i efikasnije otklone sve štetne i neželjene posledice koje nastaju usled većeg psihofizičkog napora. Ova masaža sprečava nastanak mlečnih kiselina ili ih otklanja ukoliko je došlo do njenog nagomilavanja. Nakupljena mlečna kiselina se pretvara u kalcifikate koli mogu da izazovu mišićnu napetost ali i bol. Tehnike ove masaze su osmišljene tako da zagrevaju i omekšavaju tkiva, ravnaju mišićna vlakna i samim tim izbacuju mlečne kiseline iz mišića.

Trajanje masaže može da bude 20 ili 40 minuta.

Masaža za trudnice ublažava uobičajene tegobe u trudnoći,kao što su otekle i teške noge, bol u donjem delu leđa i opšti osećaj težine celog tela. Poboljšava rad kardiovaskularnog sistema,popravlja se cirkulacija celog tela, pa je dopremanje hranjivih materija i kiseonika do bebe znatno bolje. Ova masaža utiče na regulisanje nivoa hormona stresa i trudnicu dovodi u stanje opuštenosti. Samim tim buduća mama je mirnija i bolje raspoložena.

Trajanje masaže može da bude 30 ili 60 minuta.

Antistres masaža predstavlja kombinaciju relaks i terapeutske masaže, za koju se koriste posebna aromatična ulja koja doprinose dodatnom opuštanju.     Podrazumeva masažu celog tela na kojoj se terapeut fokusira na mesta gde se stres najčešće lokalizuje kao što su vrat, ramena, leđa, dlanovi i stopala, u cilju otklanjanja stresa i napetosti u mišićima. Snažno deluje na zdravlje i na raspoloženje i predstavlja odličan način za borbu protiv svakodnevnog stresa koji može ostaviti fizičke i psihičke posledice u našem telu.

Trajanje masaže je 70 minuta.

Masaža vulkanskim kamenjem. Kada poželite masažu koja će relaksirati i najnapetije delove vašeg tela i uma, odaberite masažu vulkanskim kamenjem. Potpuna relaksiranost postiže se laganim pokretima,mirisom prirodnih ulja i nežnim dodirom toplog kamenja. Pokreti terapeuta prate energetske tokove, a masažom toplim vulkanskim kamenjem postiže se duboka mišićna relaksacija. Toplo kamenje ima moć da pomogne razmenu dobre energije kroz celo telo, a rezultat je osećaj odmornosti kao posle dugog,zdravog sna.

Trajanje masaže je 60 minuta.

Masaža stopala predstavlja posebno uživanje, relaksaciju, detoksikaciju i stimulaciju celog tela. Na stopalima se nalaze tačke koje odgovaraju svim organima i žlezdama u našem organizmu, kao i mnogobrojni nervni završeci. Masažom stopala,odnosno stimulacijom određenih tačaka mogu se otkloniti različite tegobe i blokade koje sprečavaju normalno funkcionisanje našeg organizma. Ona se sastoji od terapeutske masaže usmerene na stopalo, skočni zglob i potkolenicu,uz stimulaciju specijalnih tačaka preko kojih se putem nervnog sistema stimulišu odbrambeni potencijali oslabljenih i obolelih organa.

Trajanje masaže je 20 minuta.

Masaža lica, vrata i dekoltea nema samo kozmetički efekat,već i vrlo izražen anti stres učinak, kao i efekat preventive, tj. čuvanja naše kože i njenog harmonizovanijeg rada. Koristi od masaže lica,vrata i dekoltea su poboljšanje tonusa kože i mišića, usporavanje starenja kože, opuštanje očnih mišića, smanjenje tenzijskih glavobolja i bola u sinusima, otklanjanje stresa i anksioznosti, fizičko i mentalno opuštanje.  Odlazak na masažu lica, vrata i dekoltea preporučujemo bar dva puta mesečno. Priuštite sebi masažu i podarite vašoj koži zdravi sjaj.

Trajanje masaže je 30 minuta.

Limfna drenaža je posebna procedura kojom se vrši eliminacija viška ekstracelularne tečnosti i štetnih metaboličkih produkata koji se u njoj nalaze. Od manuelne masaže se razlikuje prema masažnim hvatovima i mehanizmu delovanja. Limfna drenaža je jedna veoma efikasna tehnika za detoksikaciju organizma i regeneraciju tkiva. Manuelnom limfnom drenažom specifičnim pokretima ruku koji se ritmično ponavljaju ravnomerno povećavajući i smanjujući pritisak povećava se protočna sposobnost limfnih sudova. Intenzitet pritiska je veoma bitan. Treba da bude toliki da deluje na kožno i potkožno tkivo, a na mišiće skoro nikako. Ako je pritisak prejak limfa prolazi kroz zidove limfnih sudova i protok se onemogućava,tj. otok se povećava.

Trajanje masaže je 30 minuta.

Anticelulit masaža se preporučuje osobama koje imaju problem sa vezivnim tkivom, slabom prokrvljenošću, cirkulacijom i zadržavanjem viška vode. Ova masaža je intenzivnija kako bi se obezbedila što bolja prokrvljenost i otklonile masne naslage koje su zarobljene između masnih ćelija. Problem sa celulitom se češće posmatra kao estetski a ne zdravstveni problem, a masaža je dokazano najefikasniji način u njegovom rešavanju.

Trajanje masaže je 30 minuta.

Maderoterapija. U maderoterapiji koriste se posebno pripremljeni drveni elementi različitih oblika sa ciljem sprovođenja masaže. Sam oblik drvenog elementa obezbeđuje povećanu efikasnost prilikom razbijanja celulita. Konačni efekat je odličan. Maderoterapija pomaže normalan rad limfnog sistema, poboljšava cirkulaciju, razbija masne naslage, redukuje adepocite, vraća i optimizuje tonus kože i mišića i vraća gladak izgled kože i pomaže podmlađivanje.

Trajanje masaže je 30 ili 45 minuta.